Wiks Möbler:
En resa genom tid och generationer

Resan började med Jonas Wik i Sikås då han var 23 år gammal och cyklade runt i Jämtland och sålde allt från radioapparater till möbler. I början av 1940-talet mötte han Ellen och 1945 startade de möbelaffär i sikås med lager i flera byggnader. Med tiden så påbörjades ett generationsskifte där sonen Per-Jonas Wik tog över. En påskafton på 1980-talet besökte Kärstin möbelaffären i Sikås för att köpa ett nytt skrivbord åt sina döttrar. Per-Jonas levererade och monterade skrivbordet och Kärstin insisterade på att få bjuda på kaffe. Fikastunden förverkligades och de blev sedan ett par och har jobbat tillsammans sedan dess. År 1991 så bestämde sig familjen Wik för att flytta butiken från Sikås till Hammerdal där butiken ligger idag, med lager och butik i en och samma byggnad.

Våren 2022 började närma sig och Per-Jonas och Kärstin hade bestämt sig, nu ska vi sälja butiken för att få mer tid med familjen. En annons lades ut på facebook och telefonen ringde inte långt efter annonsen lagts ut. Det var jag Amanda Bågling som fått sett inlägget och ringde upp Per-Jonas för att boka in en träff då jag skulle resa hem under min semester, maj månad kom och vi träffades. Väldigt snart så kändes det som att jag redan bestämt mig, nu blir det av, en egen butik där jag kan ge allt!

Tillsammans med min bror Anders Bågling och hans sambo Anna Sundgren har vi nu sedan den 1a oktober 2022 tagit över butiken och kommer att driva den vidare i samma anda som Per-Jonas och Kärstin gjort. Per-Jonas Wiks bror Bo Wik som jobbat i företaget sedan 1978 fram till sin efterlängtade pension.

Vi fortsätter med att serva och leverera varor till våra kunder. Vi är otroligt stolta att få chansen att driva vidare ett familjeföretag som funnits så lång tid och hoppas göra Per-Jonas och Kärstin stolta. Historian med Wiks Möbler fortsätter . . .

Följ oss på Facebook

Här hittar du alla de senaste nyheterna om WiksMobler och får spännande inblickar i vårt produktsortiment.

Onze passie zijn onze klanten. Bij ons krijg je hulp bij het inrichten van je huis. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in Hammerdal. 

Unsere Leidenschaft sind unsere Kunden. Wir helfen Ihnen Ihr Zuhause zu dekorieren und einzurichten. Wir freuen uns darauf, Sie in Hammerdal begrüßen zu dürfen!

Logotyp från "Wiks möbler" vit

Vår passion är våra kunder. Hos oss får du hjälp att inreda och möblera ditt hem. Vi ser fram emot att välkomna dig till Hammerdal.